Paris Saint-Germain kan dinsdagavond in het Champions League met Ajax naast Marco Verratti en Yohan Cabaye ook niet beschikken over Thiago Motta en Thiago Silva.

Middenvelder Motta heeft een kuitblessure, terwijl verdediger Silva, die al niet helemaal fit was, de training maandag verliet met een dijbeenblessure.

Verratti kampt nog altijd met een hamstringkwetsuur, die hij eerder deze maand opliep bij de nationale ploeg van Italië. Cabaye viel afgelopen vrijdag geblesseerd uit in het met 3-2 gewonnen duel met Metz.

Naast het viertal ontbreekt ook Jean-Christophe Bahebeck door blessureleed. Daartegenover staat de terugkeer van Lucas Moura in de PSG-selectie.

Niet makkelijk

Blanc zei verder op de persconferentie dat hij er veel waarde aan hecht om als groepswinnaar door te gaan naar de achtste finales. De Franse club is al zeker van de volgende ronde en strijdt met FC Barcelona om de eerste plaats.

"We moeten ongeslagen blijven, voor we ons bezig kunnen houden met de beslissende wedstrijd tegen Barcelona", aldus Blanc, die denkt dat het tegen Ajax niet makkelijk zal worden.

"In onze eerste wedstrijd in Amsterdam, die in 1-1 eindigde, hadden we heel veel problemen met Ajax. Ik heb ook hun thuiswedstrijd tegen Barcelona bekeken. Op een bepaald moment had Ajax 2-0 voor kunnen staan. Ik heb veel respect voor het team, dat vooral in aanvallend opzicht heel veel kwaliteit heeft."

Bekijk de persconferentie van coach Blanc:

Veltman

Bij Ajax ontbreekt Joël Veltman. De verdediger is geschorst na zijn rode kaart drie weken geleden tegen FC Barcelona. Zijn plaats in het achttienkoppige keurkorps van trainer Frank de Boer wordt ingenomen door Stefano Denswil.

Het duel in het Parc des Princes tussen PSG en Ajax begint dinsdag om 20.45 uur en staat onder leiding van de Sloveense arbiter Matej Jug. In de andere wedstrijd in groep G speelt Barcelona op Cyprus tegen APOEL Nicosia.

De Boer wil tegen PSG al zeker zijn van derde plek met Ajax