Ronald Koeman is niet blij met de vele wedstrijden die er in Engeland tijdens de kerstperiode worden gespeeld. De manager van Southampton denkt dat het overvolle programma de topclubs in de kaart speelt.

"Wij spelen op 26 december, 28 december, 1 januari en nog een keer op 3 januari voor de FA Cup, dat is gekkenwerk", zegt Koeman in gesprek met Sky Sports.

"Het is helemaal niet vreemd dat er met de feestdagen wordt gevoetbald. Dat begrijp ik, in Nederland was dat ook enkele jaren het geval. Ik vind het zelf ook leuk. Het probleem is alleen dat we één dag rust tussen wedstrijden hebben. Dat is onmogelijk."

"Wij komen op vrijdag én op zondag in actie. Met duels op 26 en 29 december had ik nog kunnen leven, maar dit is heel gek."

Koeman vreest dat de topclubs profiteren van de opeenhoping van speelrondes. "Of zij in het voordeel zijn? Jazeker. Zij kunnen sneller spelers wisselen zonder zwakker te worden."

"Het schema is erger voor clubs die geen 24 gelijkwaardige spelers tot hun beschikking hebben. Ik moet mijn team wel wijzigen, maar dat wil ik helemaal niet."

Tweede plaats

Maandagavond treedt Koeman met Southampton in Birmingham aan tegen Aston Villa in een poging de verrassende tweede plaats in de Premier League te verstevigen.

Zondag neemt Southampton het in eigen huis op tegen landskampioen Manchester City.

Bekijk de stand en het programma in de Premier League