Anwar El Ghazi kijkt met vertrouwen uit naar de vijfde groepswedstrijd van Ajax in de Champions League, dinsdagavond tegen Paris Saint-Germain. De buitenspeler denkt dat er net als in de Arena een resultaat geboekt kan worden tegen de Franse kampioen.

"Ik ben realistisch, Paris Saint-Germain is een topclub. Maar in september hebben we ze op 1-1 gehouden. Ook in Parijs moet er dus iets te halen zijn voor ons", vertelt El Ghazi aan NU.nl.

"Het kan bovendien een voordeel zijn dat PSG inmiddels al zeker is van de volgende ronde. Misschien dat ze er daarom niet helemaal vol opklappen. Maar daar mogen we niet van uit gaan. We moeten zelf iets willen forceren."

Naast PSG is FC Barcelona al zeker van overwintering in de Champions League, waardoor Ajax en APOEL Nicosia in hun laatste twee wedstrijden in groep F strijden om de derde plaats en een ticket voor de zestiende finales van de Europa League.

El Ghazi: "We moeten ook gewoon derde worden. Dat was al onze doelstelling en ik heb er ook alle vertrouwen in dat dat gaat lukken. Hopelijk zetten we dinsdag in Parijs al een stap daarnaartoe."

Constanter worden

Dankzij een 4-1 zege zaterdag op Heerenveen kunnen El Ghazi en Ajax met een goed gevoel toewerken naar de wedstrijd tegen PSG. De 19-jarige aanvaller scoorde tegen de Friezen, maar is niet tevreden over zijn spel.

"Die goal was de enige bal die ik zaterdag goed geraakt heb. Na een paar goede weken zat ik deze keer geen moment in de wedstrijd. Misschien hoort dat ook wel een beetje bij mijn leeftijd, maar ik moet zo'n wedstrijd wel zien als een leermoment."

"Ik moet namelijk constanter worden, altijd minimaal een voldoende halen. Al mag ik ergens ook nog wel een beetje tevreden zijn, ik heb natuurlijk wel gescoord."

Droom

De treffer tegen Heerenveen was al het vijfde competitiedoelpunt van El Ghazi, die vorig seizoen nog in de A1 speelde. De jeugdinternational was daarnaast in de Champions League trefzeker, hij scoorde in Camp Nou tegen Barcelona.

"En als ik dinsdag weer scoor word ik gek. Maar goed, ik hoop in eerste instantie vooral dat ik überhaupt ga spelen, dat vind ik al fantastisch."

"Ik leef op dit moment ook een beetje mijn droom. Ik geniet van elk moment dat ik in de Arena of in een ander groot stadion mag spelen. Een blijer mens dan ik kom je op dit moment niet snel tegen."

Bekijk de standen en het programma in de Champions League