Napoli heeft zondag ondanks een goal van Jonathan De Guzman averij opgelopen in de jacht op de kop in de Serie A. In Engeland leed Liverpool wederom een nederlaag.

Napoli slaagde er in het eigen Stadio San Paolo niet in het laaggeklasseerde Cagliari op de knieën te krijgen: 3-3.

De thuisploeg was het duel nog uitstekend begonnen. Door treffers van Gonzalo Higuain en Gökhan Inler leidde het team van coach Rafael Benitez na een half uur met 2-0. Victor Ibarbo, net voor rust, en Diego Farias, net daarna, brachten de gasten echter weer op gelijke hoogte.

De Guzman kopte Napoli vervolgens weer op voorsprong, maar dat bleek niet voldoende voor de zege. Farias schonk Cagliari, dat maar net boven de degradatiestreep staat, alsnog een punt met zijn tweede treffer van de middag.

Di Natale

Ondanks het puntenverlies kwamen achtervolgers als Sampdoria en Udinese geen stap dichterbij. Beide ploegen speelden eveneens gelijk. Sampdoria deed dat bij Cesena (1-1), Udinese kwam thuis niet voorbij Chievo (1-1).

Antonio Di Natale maakte de 1-0 voor Udinese. Voor de ervaren spits was het zijn tweehonderdste treffer in de Serie A.

Nummer drie Napoli staat nu zes punten achter op AS Roma en negen op koploper Juventus. Die beide ploegen wisten zaterdag wel te winnen.

Bekijk de uitslagen en de stand in de Serie A