Nouchka Fontijn is er zondag niet in geslaagd de finale te bereiken op de WK boksen.

De 27-jarige Schiedamse verloor in de categorie tot 75 kilogram op punten van de Chinese Qian Li, waardoor ze een bronzen medaille overhoudt aan het toernooi op het Zuid-Koreaanse eiland Jeju.

Twee van de drie juryleden wezen de Chinese aan als winnares, het andere jurylid hield het bij onbeslist.

Het bereiken van de halve finale was voor Fontijn de beste prestatie tot dusver op een WK.

In 2012 werd ze in de achtste finale uitgeschakeld en in 2010 haalde ze de kwartfinale. In juni dit jaar werd ze Europees kampioen nadat ze in 2011 zilver had behaald op het EK.

Overtuigend

Fontijn verzekerde zich vrijdag al van een medaille door in de kwartfinale met 3-0 te winnen van de Marokkaanse Khadija Mardi. Eerder had ze al overtuigende zeges geboekt in de eerste ronde op Dara Flora Shen uit Taiwan (technische knock-out in tweede ronde) en vervolgens op Azangue Yannicke uit Kameroen (3-0).

Het bleef bij brons, omdat de Nederlandse boksster zondag in de halve finale net iets minder was dan Li.

De Chinese won de eerste twee rondes, maar daarna knokte Fontijn zich terug in de wedstrijd. De Europees kampioene kwam echter net tekort.

Kritisch

Fontijn was kritisch op zichzelf. ''Ik zat niet goed in de wedstrijd'', vertelde ze bij de NOS. ''Met wat meer scherpte had ik zeker kunnen winnen. Maar ik had het spelletje niet goed door vandaag.''

"Ik had door dat het niet goed ging. Dan kun je doen wat je wil maar het zat er gewoon niet in. Ik kon het niet omdraaien."