Louis van Gaal hoopt dat de eerste uitzege van Manchester United tegen Arsenal een kantelpunt in het seizoen zal zijn, maar de Nederlandse coach ziet nog voldoende ruimte voor verbetering.

"Dit was een fantastisch resultaat, maar ik was niet tevreden over hoe we in de eerste helft speelden", zei Van Gaal na de enigszins fortuinlijke 2-1 overwinning in het Emirates Stadium. "We gaven de bal veel te makkelijk weg in de eerste 35 minuten. Dat kun je niet niet doen tegen een topteam, Arsenal creëerde dan ook veel kansen."

United begon door de vele blessures noodgedwongen met een defensie bestaande uit onder meer Tyler Blackett (20), Paddy McNair (19) en Luke Shaw (19).

"Gezien hun leeftijd hebben ze het fantastisch gedaan", stelde Van Gaal. "Maar het kan zeker nog beter."

De voormalig bondscoach van Oranje greep mede door de vele afwezigen terug op het 5-3-2-systeem waarmee hij met het Nederlands elftal succesvol was op het WK. "De strategie bleek goed. Maar het is niet goed voor het optimisme in de ploeg om steeds van formatie te veranderen."

Wisselen

Van Gaal hoopt dan ook dat geblesseerden als Daley Blind, Marcos Rojo, Phil Jones en Jonny Evans snel terugkeren. "Misschien weten jullie het niet, maar ik ben een coach die altijd dezelfde opstelling gebruikt. Misschien wissel ik één of twee spelers, maar nooit zoveel als nu."

"Met zoveel blessures is het ongelooflijk lastig om vastigheid te creëren in het team. Maar ondanks al die afwezigen winnen we toch hier bij Arsenal, dat een heel goed en aanvallend team heeft.''

Manchester United klom door de zege naar de vierde plaats in de Premier League, ondanks dat de ploeg het seizoen begon met maar één overwinning in de eerste vijf duels.

"Het is afwachten of deze overwinning een kantelpunt in ons seizoen is'', aldus Van Gaal. "Natuurlijk zijn de spelers heel blij met de eerste uitzege, maar goed, dit is pas de eerste."

"We zullen dit moeten doortrekken in onze komende thuiswedstrijden. Pas als we die ook winnen, kunnen we zeggen dat we naar boven kijken en niet meer naar beneden.''

Van Gaal: 'Zege komt precies op het juiste moment' | Wenger gefrustreerd na slechtste seizoensstart in 32 jaar