PSV heeft zondag op bezoek bij FC Groningen in de slotfase een zege uit handen gegeven. De Groningse spits Michael de Leeuw kopte zeven minuten voor tijd de 1-1 eindstand op het scorebord.

PSV leek lange tijd op weg naar een verdiende zege. De Eindhovenaren kregen in de eerste helft al flink wat kansen en scoorden tien minuten na rust. De treffer van Luuk de Jong bleek uiteindelijk echter niet genoeg voor drie punten.

Door het gelijkspel slinkt de voorsprong van koploper PSV op de nummer twee Ajax tot twee punten. De Amsterdammers wonnen zaterdag met 4-1 van sc Heerenveen.

Volgend weekeinde wacht voor de ploeg van trainer Phillip Cocu opnieuw een lastig duel. Feyenoord, dat van de laatste zeven eredivisiewedstrijden er zes won, komt dan naar Eindhoven. Tussendoor speelt PSV nog voor de Europa League tegen Estoril.

Gemiste kansen

Dat PSV niet met een zege naar de wedstijden met Estoril en Feyenoord kan toewerken mogen vooral de Eindhovense aanvallers zich aanrekenen.

Met name Luciano Narsingh was niet scherp in de afronding, maar de eerste kans was voor Adam Maher, die op het middenveld de voorkeur kreeg boven Jorrit Hendrix. Hij tikte de bal na acht minuten van dicht bij op het lichaam van FC Groningen-doelman Sergio Padt.

Padt beleefde een drukke middag, want hij zag voor rust de ene na de andere PSV-aanval op zich af komen. Tussendoor had ook FC Groningen een paar aardige kansen, maar Danny Hoesen knalde de bal alleen voor Jeroen Zoet naast en Karim Rekik blokte een gevaarlijk schot van De Leeuw.

Treffers

Na bijna een uur spelen was het toch PSV dat verdiend op voorsprong kwam via De Jong, die bij een afgemeten voorzet van Jetro Willems wegliep bij Johan Kappelhof en raak kopte (0-1).

Dat FC Groningen nog 1-1 maakte was mede de verdienste van Mimoun Mahi. De invaller leverde een aardige voorzet af op De Leeuw. De eveneens ingevallen Joshua Brenet was de spits van de thuisploeg daarbij uit het oog verloren, waardoor het alsnog gelijk werd in de Euroborg.

Guardado loopt enkelblessure op in duel met FC Groningen | Cocu alleen tevreden over het spel van PSV

Bekijk de stand in de eredivisie