Ajax begint zaterdagavond thuis tegen sc Heerenveen opnieuw met Arek Milik in de basis. De Poolse spits krijgt net als twee weken geleden tegen SC Cambuur de voorkeur boven Kolbeinn Sigthorsson.

Anwar El-Ghazi en Lasse Schöne completeren de voorhoede van de Amsterdammers, die bij winst op de Friezen PSV tot op een punt naderen. Zondag spelen de Eindhovenaren uit bij FC Groningen.

Zoals verwacht is er ook een basisplaats voor Davy Klaassen. De eenmalig international is hersteld van een liesblessure en vormt met Lucas Andersen en Thulani Serero de middenlinie van Ajax. Ook de Deen en de Zuid-Afrikaan kampten de afgelopen dagen met fysiek malheur, maar zijn op tijd fit. 

De achterhoede van de ploeg van trainer Frank de Boer bestaat uit Ricardo van Rhijn, Joël Veltman, Niklas Moisander en Nicolai Boilesen.

Heerenveen

Bij Heerenveen is er een basisplaats voor Daley Sinkgraven, die afgelopen zomer nog in de belangstelling stond van Ajax. 

Het duel in de Amsterdam Arena begint zaterdagavond om 20.45 uur en staat onder leiding van arbiter Kevin Blom.

Opstelling Ajax: Cillessen; Van Rhijn, Veltman, Moisander, Boilesen; Klaassen, Serero, Andersen; El Ghazi, Milik, Schöne.

Opstelling Heerenveen: Nordfeldt, Marzo, Buijs, v. Aken, v. Anholt, v.d. Berg, de Roon, Sinkgraven, Slagveer, Uth, Larsson.