De UEFA komt mogelijk toch nog met een Europese tegenkandidaat voor Sepp Blatter in de verkiezing voor een nieuwe FIFA-voorzitter. Dat meldt Wolfgang Niersbach, voorzitter van de Duitse voetbalbond (DFB), zaterdag.

De 78-jarige Blatter gaat op voor zijn vijfde termijn als preses van de wereldvoetbalbond en heeft tot nu toe alleen tegenstand van de Fransman Jérôme Champagne. Volgens Niersbach komt daar mogelijk nog een derde persoon - afgevaardigd door de UEFA – bij.

''Ik sluit niet uit dat er zich voor 24 januari nog een Europese kandidaat meldt. Deze mogelijke optie wordt momenteel binnen de UEFA besproken'', zegt Niersbach tegen de Duitse krant Frankfurter Allgemeine Zeitung.

De kandidaten moeten zich voor eind januari gemeld hebben. Dan sluit de termijn. Niersbach heeft Blatter in een persoonlijk onderhoud al verteld dat hij het verstandig zou vinden als de Zwitser opstapt.

''Ook al is het niet altijd eerlijk, de problemen binnen de FIFA worden sterk opgehangen aan één persoon: de voorzitter. Dat staat een nieuwe, frisse start in de weg.''

Sponsors verlaten FIFA niet na omstreden corruptierapport