Coach Ronald Koeman weet dat de goede prestaties van Southampton ervoor kunnen zorgen dat er interesse ontstaat voor zijn spelers, maar de Nederlander hoopt zijn selectie intact te kunnen houden.

"Wij zullen er alles aan doen om alle spelers bij Southampton te houden", zei Koeman vrijdag op de persconferentie voor het uitduel met Aston Villa van maandagavond.

Nathaniel Clyne, wiens contract na dit seizoen nog één jaar doorloopt, zou in de belangstelling staan van onder meer Liverpool en Morgan Schneiderlin zei vorige week in een interview bij het Franse nationale team dat hij nog steeds hoopt op een transfer naar een grotere club.

"Ik heb niet veel gesprekken met Les Reed (algemeen directeur, red) over contracten", stelde Koeman. "Dat is niet mijn werk, ik moet de spelers en het team beter maken. Maar natuurlijk zou ik graag zien dat iedereen die goed genoeg is voor Southampton bij ons blijft."

Lastig programma

De wedstrijd tegen Aston Villa is het laatste duel voordat 'The Saints' een heel lastig programma voor de kiezen krijgen. Vanaf zondag 30 november speelt Southampton in acht dagen thuis tegen Manchester City en Manchester United en uit tegen Arsenal.

"Het is niet goed om nu al te denken aan volgende week, want Aston Villa is een heel moeilijke wedstrijd", zei Koeman over de nummer zestien van de Premier League. "Ze zitten in een lastige situatie, ze moeten winnen. Misschien is Villa-uit wel lastiger dan City-thuis, wie weet."

De oud-international waarschuwde zijn ploeg dat de goede start van zijn ploeg uiteindelijk niets hoeft te betekenen. "Dit is nog steeds pas het begin van het seizoen. Vorig jaar had Southampton ook een goede start, maar kende het in deze fase een mindere periode. Daar heb ik het vanochtend wel over gehad met de ploeg."

Blessures

Het succes van de nummer twee van de Premier League zorgde er ook voor dat liefst vijftien Southampton-spelers zich vorige week meldden bij hun nationale ploegen. Zo maakte Clyne zijn debuut voor Engeland.

"Ik was niet verrast door zijn optreden voor de nationale ploeg", aldus Koeman over rechtsback. "Hij speelt al het hele seizoen goed."

Schneiderlin kwam met een liesblessure terug uit Frankrijk, maar de oud-coach van Ajax, PSV en Feyenoord heeft goede hoop dat de middenvelder kan spelen tegen Aston Villa. Collega-middenvelder Steven Davis is een twijfelgeval vanwege een hamstringkwetsuur.

Aston Villa-Southampton begint maandag om 21.00 uur.

Bekijk het programma en de stand in Premier League