Feyenoord wil het komende zomer aflopende contract van trainer Fred Rutten verlengen. Erwin Mulder en Joris Mathijsen vertrekken na dit seizoen bij de club.

Dat laat technisch directeur Martin van Geel weten aan RTV Rijnmond.

De clubleiding is erg tevreden over de trainer die moeizaam aan het seizoen begon, maar de laatste weken goed presteert. Feyenoord won vijf van zijn laatste zes duels en staat derde in de eredivisie.

Rutten tekende afgelopen zomder een contract van één seizoen in De Kuip, als opvolger van Ronald Koeman. Het plan is dat de Rotterdammers in januari om de tafel gaan met de oud-coach van onder meer PSV en FC Twente.

Erwin Mulder

Feyenoord neemt na dit seizoen afscheid van doelman Mulder en verdediger Mathijsen. Beide spelers hebben een aflopend contract dat niet verlengd zal worden.

Mulder (25) begon het seizoen als eerste doelman in De Kuip, maar is na het aantrekken van Kenneth Vermeer op de bank terecht gekomen.

De keeper uit de eigen jeugd speelde tot nu toe 119 wedstrijden in het eerste van Feyenoord.

Mathijsen kan onder Rutten ook niet meer rekenen op een basisplaats. De 34-jarige verdediger kwam in de zomer van 2012 over van Malaga en speelde 55 duels voor de Rotterdammers.

Spits

Ruben Schaken mag in de winterstop al vertrekken. De aanvaller, die onder Rutten op de tribune is beland, gaf zelf eerder al aan weg te willen.

De kans op het aantrekken van een nieuwe spits in de winterstop is volgens Van Geel nihil.

Feyenoord wil het contract met de Australische verdediger Luke Wilkshire verlengen. De 33-jarige rechtsback tekende afgelopen zomer een verbintenis voor één seizoen in De Kuip.

In het contract was een optie voor nog een seizoen opgenomen en die wil de club gaan lichten.

Dordrecht

Wilkshire ontbreekt zaterdag in het thuisduel met FC Dordrecht. Trainer Rutten moet het ook doen zonder aanvaller Elvis Manu. Beide spelers zijn niet fit genoeg.

Mathijsen ontbreekt eveneens vanwege een blessure. Jordy Clasie is geschorst voor de wedstrijd die zaterdag om 19.45 uur begint in De Kuip.

Hoe ziet het programma van de 13e speelronde eruit? | Bekijk de stand in de eredivisie