Ajax-trainer Frank de Boer kan zaterdag bij de thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen gewoon beschikken over Thulani Serero, Lasse Schöne en Lucas Andersen.

Serero liep zaterdag een lichte hamstringblessure op met zijn land tegen Soedan (2-1). Hij ontbrak vervolgens woensdag in de wedstrijd van Zuid-Afrika tegen Nigeria. 

De middenvelder is inmiddels voldoende hersteld van zijn blessure en opgenomen in de selectie van De Boer.

De Deen Schöne had afgelopen week nog te veel last van zijn knie om voor zijn land in actie te kunnen komen. Hij miste daardoor de interlands tegen Servië en Roemenië.

Zijn landgenoot Andersen viel bij zijn interlanddebuut tegen de Roemenen uit nadat hij een elleboog tegen zijn tanden had gekregen. 

Beide spelers konden donderdag al weer volledig meetrainen en ook vrijdag stonden ze op het trainingsveld.

Beuk

"Iedereen is fit", zei De Boer op de persconferentie voor het duel met Heerenveen. "Andersen is niet helemaal okselfris, maar kan spelen. Het is nogal wat als twee voortanden naar achter gebeukt worden en weer naar voren moeten worden gezet. Het is gevoelig, maar met medicatie moet het goed komen."

Davy Klaassen liet de wedstrijden met Oranje aan zich voorbij gaan door liesklachten, maar ook hij is op tijd hersteld voor het duel met de Friezen.

De Boer wilde nog niet zeggen wie er in de spits zal staan in de Arena. "Soms kies ik voor Arek Milik, soms voor Kolbeinn Sigthorsson. We zullen zien wie er morgen speelt."

Milik maakt twee weken geleden als basisspeler twee goals tegen SC Cambuur (4-2 winst).

Lodeweges

Heerenveen-trainer Dwight Lodeweges kent geen schorsingen of blessures en heeft vertrouwen voor het duel met Ajax. "We gaan niet met angst in de broek naar Amsterdam. Wij willen winnen en hebben het gevoel dat er wat te halen valt'', blikte de geboren Canadees vooruit.

Hoewel Lodeweges deze week een ploeg zag trainen die blaakt van het vertrouwen, begrijpt hij dat zijn ploeg voor een lastig duel staat.

"We weten dat we punten moeten gaan pakken, maar uit bij Ajax kun je verliezen. De club is niet voor niets vier jaar op rij landskampioen geworden. De weken na Ajax zijn een ander verhaal, dan moeten we resultaat behalen.''

De wedstrijd tussen Ajax en Heerenveen begint zaterdag om 20.45 uur en staat onder leiding van arbiter Kevin Blom.

Hoe ziet het programma van de 13e speelronde eruit? | 'El Ghazi dicht bij akkoord met Ajax over nieuw contract' | Ajax oefent in winterstop tegen Schalke 04 in Doha