Andy Murray doet volgend jaar in februari mee aan het ABN Amro World Tennis Tournament in Rotterdam.

Dat maakte de organisatie van het toernooi vrijdag bekend.

Murray deed vier keer eerder mee aan het ATP-toernooi in Ahoy. In 2011 pakte hij de titel door in de finale Rafael Nadal te verslaan.

Dit jaar kreeg de Schot op het laatste moment een wildcard van toernooidirecteur Richard Krajicek. Toen moest hij in de kwarfinale zijn meerdere erkennen in de Kroaat Marin Cilic.

Murray is de huidige nummer zes van de wereld. Eerder werd al bekend dat Tomas Berdych zijn titel zal verdedigen in Rotterdam.

Ook Australian Open-winnaar Stanislas Wawrinka en de Canadees Milos Raonic zegden eerder al hun deelname toe.

''We zijn trots op het toevoegen van één van de spelers van de 'Big Four' aan ons toch al ijzersterke deelnemersveld. Murray is natuurlijk direct een topfavoriet voor de titel, al heeft hij met Wawrinka, Berdych en Raonic zware concurrentie'', aldus Krajicek.

Djokovic

De toernooidirecteur heeft ook geprobeerd om nummer één van de wereld Novak Djokovic naar Rotterdam te halen. De Serviër maakte eerder deze week zijn programma voor de eerste drie maanden van 2015 bekend. Het toernooi in Ahoy is daar niet in opgenomen.

De Nederlander Jesse Huta Galung is al zeker van een wildcard voor het toernooi vanwege deelname aan promotieactiviteiten.

Robin Haase en Igor Sijsling moeten hopen op de andere twee wildcards. Hun ranking van respectievelijk 85 en 86 is niet voldoende om rechtstreeks toegelaten te worden tot het hoofdtoernooi.