Nico Rosberg hoopt dat Lewis Hamilton zondag geen vlekkeloze race rijdt in Abu Dhabi, waar de teamgenoten van Mercedes gaan uitmaken wie de wereldtitel in de Formule 1 pakt.

 "Er zijn vele scenario's en ik ben optimistisch. In Brazilië maakte hij een fout en ik moet er alles aan doen om de druk erop te houden", refereert de Duitser aan de vorige race.

Zijn achterstand op de Brit is zeventien punten. In het meest gunstige geval is Rosberg kampioen als hij de race wint en Hamilton als derde eindigt vanwege de dubbele punten in het slotweekend.

"Ik kom hier om de race te winnen en heb een beetje hulp van Lewis nodig. Hij moet geen tweede worden. Het zal een intens weekend worden met hopelijk een groot einde."

Hamilton, die in 2008 al eens wereldkampioen werd, heeft net als Rosberg naar eigen zeggen geen last van druk. "Ik kom om te winnen en daar verandert niets aan. Ik voel geen enkele druk, ik race al twintig jaar om me hierop voor te bereiden."

'Eerlijke strijd'

Vanzelfsprekend kwam het incident tussen de twee coureurs tijdens de Grand Prix van België, eind augustus, ook ter sprake tijdens de persconferentie.

Hamilton moest daar door toedoen van Rosberg de strijd staken en beweerde na afloop dat zijn concurrent had toegegeven het 'met opzet' te hebben gedaan.

"We moeten dit weekend ingaan met het geloof dat het een eerlijke strijd wordt. We zijn geen kinderen en hebben hier al vaak over gesproken. We weten wat goed en fout is", voorspelt Hamilton. Rosberg doet een beroep op zijn Britse teamgenoot. "Hij kan iets doen voor een eerlijke race en dat is zelf netjes rijden."

Overzicht: De spannende titelstrijd tussen Hamilton en Rosberg I 'Hamilton en Rosberg krijgen nog genoeg kansen in loopbaan'