Louis van Gaal is bang dat het wel even duurt voor hij bij Manchester United weer kan beschikken over Daley Blind.

De middenvelder liep zondag bij het EK-kwalificatieduel tussen Oranje en Letland een serieuze knieblessure op en zou aanvankelijk vier tot zes weken ontbreken.

United meldde per abuis dat Blind liefst zes maanden uitgeschakeld is, maar Van Gaal geeft op een persconferentie aan dat de ernst nog niet precies duidelijk is.

"Hij draagt momenteel een brace om zijn knie en na tien dagen rust ondergaat hij een nieuwe scan die duidelijkheid zal geven. Het is niet zo erg als de dokters dachten na de wedstrijd. Het zal een lang verhaal worden, maar niet zes maanden of zoiets."

De 24-jarige Blind liep volgens de medische staf van het Nederlands elftal een scheurtje in de mediale band van zijn linkerknie op. De middenvelder was na zijn overgang van Ajax naar United een vaste waarde in het elftal van Van Gaal.

Blind kreeg zelf ook het een en ander mee van de consternatie over zijn herstelduur en reageerde zelf via Twitter: "Wow, opeens heel veel berichten. Ik werk nog steeds hard mensen, maar geen zorgen: ik kom sterker terug."

Video: Van Gaal over Blind

Interlandperiode

De voormalig bondscoach van Oranje kreeg tijdens de afgelopen interlandperiode te maken met vijf nieuwe blessures bovenop de zeven geblesseerde spelers die hij al had.

Gelukkig voor Van Gaal kunnen David De Gea, Angel Di Maria en Michael Carrick zaterdag waarschijnlijk gewoon spelen in de topper tegen Arsenal. Luke Shaw is een twijfelgeval.

Van Gaal zal door de personele problemen een aantal spelers die terugkomen van een blessure mogelijk eerder moeten inpassen. "Normaal gesproken laat ik ze dan een en het liefst twee weken trainen voor ze weer spelen, maar gezien de omstandigheden moeten ze misschien eerder in actie komen."

Radamel Falcao is tegen Arsenal nog niet inzetbaar, maar de Colombiaanse spits zal zondag wel de groepstraining hervatten na een kuitblessure.

Van Persie

Het is na een ontmoeting als trainer van FC Barcelona de tweede keer dat Van Gaal in zijn carrière op Arsenal stuit. "Toen zat Arsène Wenger al acht jaar op de bank daar. Ik bewonder de manier waarop ze spelen omdat het aanvallend is en daar houden de fans van."

Robin van Persie neemt het met United op tegen zijn oude club terwijl Arsenal-speler Danny Welbeck ook zijn vorige werkgever treft. "Het is goed om te zien dat Welbeck het zo goed doet nu hij altijd aan spelen toekomt. Dat was bij ons een vraagteken geweest."

"Van Persie zat bij Arsenal, maar dat is de voetbalwereld. Ik begreep dat hij ook al drie keer tegen ze heeft gescoord. Geloof me, zo gaat dat in het leven."

De topper tussen Arsenal, de nummer zes van de Premier League, en United, de nummer zeven, begint zaterdag om 18.30 uur in het Emirates Stadium.

Overzicht: Waslijst aan blessures na interlandperiode I 'United bereidt miljoenenbod voor op Hummels' I Giroud keert mogelijk terug bij Arsenal in topper tegen United