De KNVB is van plan om het volledige rapport over het toewijzingsproces omtrent de WK's van 2018 en 2022 op te vragen bij de FIFA.

Dat zegt directeur betaald voetbal Bert van Oostveen op de website van de Nederlandse voetbalbond.

De belangrijkste conclusie van het rapport is dat Rusland en Qatar de organisatie van het WK 2018 en 2022 behouden. De FIFA hield het donderdag bij een samenvatting van het document.

"Belangrijker is de inhoud van het onderzoeksrapport", zegt Van Oostveen. "Wij zullen het rapport dan ook opvragen bij FIFA, omdat we exact willen weten wat er in staat en zelf conclusies kunnen trekken."

De directeur betaald voetbal benadrukt dat het een goede zaak is dat er onderzoek is gedaan naar het toewijzingsproces.

"Volledige transparantie is echter wenselijk, omdat de integriteit van de voetbalsport in het geding is. Een dergelijke discussie over de toewijzing is op zich al een smet op een WK waar eigenlijk iedereen reikhalzend en met plezier naar zou moeten uitkijken."

Energie

Nederland en België hebben zich niet bezondigd aan misstappen in hun poging om samen het WK 2018 binnen te halen, zo blijkt uit het rapport.

"Dat wij zelf in de race waren voor het WK 2018 draagt zeker bij aan onze wens om het volledige rapport te zien", laat Van Oostveen weten.

"Wij hebben daar tijd, geld en energie ingestoken en vinden dat we inzicht moeten hebben in het onderzoek naar de bidprocedure waar we onderdeel van waren."

FIFA-rapport pleit Qatar en Rusland vrij van corruptie | De belangrijkste 5 conclusies uit het FIFA-rapport