​Andy Murray heeft dinsdagavond wel zijn tweede partij op de ATP World Tour Finals weten te winnen. De Schot rekende in Londen af met Milos Raonic: 6-3 en 7-5.

Voor de Canadees was het na zijn eerdere nederlaag tegen Roger Federer al zijn tweede verliespartij op het eindejaarstoernooi. Murray ging in zijn openingsduel nog onderuit tegen Kei Nishikori.

Door zijn overwinning blijft de 27-jarige publieksfavoriet in de race voor een plek in de halve finales.

Murray liet in de O2 Arena direct zien in een wat betere vorm te steken dan zondag, maar profiteerde wel van het slordige spel van Raonic in de eerste set. In de zesde game ging de mondiale nummer zes door de opslagbeurt van de Canadees heen en dat bleek genoeg voor voor de setwinst.

In het tweede bedrijf bleef Raonic, die achtste staat op de ATP-ranglijst, zwak serveren en zo kon de Wimbledon-winnaar van 2013 al in de derde game weer een break plaatsen, maar in de eerstvolgende game werd zijn service meteen al terug gebroken door zijn 23-jarige opponent.

Murray zakte vervolgens terug, maar dat werd niet afgestraft door de slordige Canadees. Bij een stand van 5-5 kreeg de Schot zo een kans om een tweede break te plaatsen en dat liet hij niet na. In de beslissende game waren twee matchpoints vervolgens afdoende voor de winst.

Federer

In zijn derde groepswedstrijd neemt de Brit het op tegen Federer, die dinsdag ook zijn tweede partij won van Nishikori en al dicht bij de laatste vier is. De Zwitser heeft aan één set genoeg om zeker te zijn van de halve eindstrijd, maar Murray is niet van plan zich voor eigen publiek gewonnen te geven.

"Ik kijk er nu al naar uit. De sfeer zal hier ongetwijfeld fantastisch zijn", blikt de inwoner van Londen alvast vooruit op donderdag. "Het is heerlijk om weer terug te zijn bij dit toptoernooi, nadat ik vorig jaar door mijn rugblessure moest afzeggen."

"Zondag liep het tegen Nishikori nog niet lekker. In deze partij tegen Raonic had ik een paar goede slagen op de beslissende momenten. Dat Milos minder goed serveerde dan anders heeft me ook zeker geholpen. Nu moet het tegen Roger gebeuren."

Alles wat u moet weten over de ATP World Tour Finals