Jenson Button benadrukte zondagavond na zijn vierde plaats in de Braziliaanse Grand Prix dat hij volgend seizoen wil blijven racen.

Het is onduidelijk in welke klasse hij dat doet, aangezien de toekomst van de 34-jarige Brit bij McLaren onzeker is door de mogelijke komst van Fernando Alonso.

Voor de Grand Prix van Abu Dhabi van over een kleine twee weken wil de Britse renstal duidelijkheid hebben van Alonso, die nu nog uitkomt voor Ferrari.

"Ik heb geen plannen om te stoppen met racen. Nog steeds ben ik bereid alles te geven, meer kan ik niet doen", laat Button weten aan Autosport.com.

Topniveau

De wereldkampioen van 2009 denkt dat hij nog steeds op topniveau presteert. "Ik hoef niets meer te bewijzen, ik heb het al sinds mijn twintigste in me."

"Van de race in Brazilië heb ik ook genoten. Ik hoopte op het podium, maar uiteindelijk is het niet slecht om de Ferrari's, de Red Bulls en één Williams voor te blijven."

Met 106 punten bezet Button de zevende plaats in de WK-stand. Zijn teammaat Kevin Magnussen, met wie de leiding van McLaren door zou willen gaan, staat tiende met 55 punten.

'Alonso verkast van Ferrari naar McLaren'