Als gevolg van een liesblessure heeft Davy Klaassen zich zondag afgemeld voor de komende interlands van Oranje. Leroy Fer (Queens Park Rangers) is door bondscoach Guus Hiddink toegevoegd aan de groep.

Klaasen liep zijn kwetsuur zondag op tijdens Ajax' eredivisieduel met SC Cambuur.

"Ik heb een klein beetje last van mijn lies, ik denk dat het moeilijk wordt. Ik moet het nog overleggen met de fysio, maar ik verwacht dat ik moet afzeggen voor Oranje. Dat is heel jammer, maar het is niet anders", zei de middenvelder al tegen de NOS na de 4-2 zege van Ajax.

De enkelvoudig international, die tegen Cambuur in de 87e minuut werd gewisseld, stond in 2012 en 2013 bijna een jaar aan de kant vanwege een liesblessure en waakt ervoor dat hij weer een zware kwetsuur oploopt.

"Ik wil niet dat ik weer lange tijd geblesseerd ben. Ik heb de laatste weken alles gespeeld. Mijn lichaam zegt dat ik even rustig aan moet doen. Dat is beter."

Afellay

Oranje speelt aanstaande woensdag een oefenwedstrijd tegen Mexico en zondag staat het EK-kwalificatieduel met Letland op het programma. De spelers melden zich maandag bij Hiddink.

Het is nog de vraag of Ibrahim Afellay er dan wel bij is. De eveneens geselecteerde middenvelder viel zondag geblesseerd uit in de competitiewedstrijd van Olympiakos Piraeus tegen Panthrakikos. Afellay moest in de 56e minuut naar de kant na een overtreding van Antonis Ladakis. Deze kreeg geel.

Het is nog niet bekend hoe ernstig de blessure van Afellay is. De Spanjaard David Fuster was zijn vervanger. Olympiakos stond op dat moment al met 2-0 voor. De nummer twee van Griekenland won met 5-1.

Milik loodst Ajax met twee goals langs SC Cambuur