AMSTERDAM - PSV heeft zaterdagavond de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen eenvoudig gewonnen. De Eindhovenaren versloegen het naar het hoogste niveau gepromoveerde Excelsior met 2-0. Van Bommel en Bruggink scoorden binnen zeventien minuten in Rotterdam.

NAC geeft zege uit handen

NAC had de overwinning voor het grijpen tegen Roda JC. Nadat Feher de Bredanaars kort na rust op een voorsprong van 2-0 had gezet, leek er geen vuiltje meer aan de lucht. Twee momenten van onoplettendheid in de verdediging van NAC gaven Roda JC de gelegenheid alsnog op gelijke hoogte te komen: -2. Voor rust had de van FC Zwolle overgekomen Slot voor 1-0 gezorgd. Nygaard en Van Dessel brachten de Limburgers onverdiend op gelijke hoogte.

AZ en Heerenveen gelijk

AZ en Heerenveen hebben er in hun eerste competitieduel een doelpuntenfestijn van gemaakt. Het werd in de Alkmaarderhout 3-3. Heerenveen leidde bij de rust met 2-1. Voor de Friezen scoorden Denneboom (2) en Venema, voor AZ Van Galen, Elkhattabi en Perez.

Willem II wint bij FC Twente

Willem II is de competitie begonnen met een simpele zege op FC Twente. In Enschede werd het 2-0 voor de formatie van de nieuwe coach Wotte. Beide doelpunten vielen in de tweede helft. De eerste kwam op naam van Sektioui, de tweede was van Sjoekov