Nico Rosberg denkt dat de nieuwe regel in de Formule 1 om coureurs dubbele punten toe te kennen in de laatste Grand Prix een zegen is voor de fans.

"Het houdt het kampioenschap spannend tot en met het einde", zegt de coureur van Mercedes tegen Sky Sports.

"De supporters zijn verzekerd van een opwindend slot. Ik begrijp echter ook de mensen die zeggen dat het een kunstmatige regel is, want dat is het ook."

Rosberg erkent dat het systeem dit seizoen in zijn voordeel kan uitpakken. Met de Grands Prix van Brazilië (dit weekeinde) en Abu Dhabi (over twee weken) voor de boeg is zijn achterstand op zijn teammaat Lewis Hamilton 24 punten.

De winnaar van de laatste race incasseert vijftig punten, zodat het in theorie mogelijk is dat Hamilton elf van de negentien Grands Prix wint, maar toch naast de titel grijpt.

"Het is mooi dat ik nog een kans heb om kampioen te worden. Ik ben optimistisch. Lewis heeft het tot nu toe beter gedaan, maar ik ben nog niet uitgeschakeld."

Hamilton

Hamilton vertelde donderdag in de aanloop naar de Braziliaanse Grand Prix dat hij niet bang is om de titel mis te lopen door de dubbele punten-regel.

"Ik ken geen angst, ik heb er dit jaar alles aan gedaan. Het is geen toeval dat ik in deze positie zit. Natuurlijk is het een beetje vreemd allemaal, want dit is het eerste kampioenschap met die regel. Iedereen heeft er echter mee te maken."

Alles wat u moet weten over Grand Prix van Brazilië