Feyenoord-coach Fred Rutten liet zich afgelopen weekend na de 2-0 winst op PEC Zwolle ontvallen dat Jean-Paul Boëtius weer aan het terugkomen is. Toch zat de buitenspeler donderdag tegen HNK Rijeka gewoon weer op de bank.

"Ik zag het een beetje aankomen op de training. Het is even een teleurstelling, maar ik kan er niet in blijven hangen. Als ik er moet staan, sta ik er", vertelt de buitenspeler van de Rotterdammers aan NU.nl.

Elvis Manu keerde in de met 2-0 gewonnen wedstrijd voor de Europa League na een blessure terug in de basis. Dat ging ten koste van Boëtius ondanks het feit dat hij zaterdag zijn basisplaats tegen PEC Zwolle bekroonde met een doelpunt.

"Op de bank zitten is vervelend, maar ik weet ook dat één doelpunt niet alles goedmaakt. Dan moet ik niet meteen op een roze wolk gaan leven. Ik blijf hopen op zoveel mogelijk minuten en geloof er heilig in dat ik weer in vorm kom."

Meer concurrentie

De 20-jarige Boëtius, vorig seizoen nog een vaste waarde onder Ruttens voorganger Ronald Koeman, merkt dat er meer potentiële basisspelers dan voorheen in De Kuip rondlopen.

"Ik heb wel het idee dat de concurrentiestrijd groter is, maar dat betekent niet dat ik me erbij neerleg dat ik die verlies."

"Ik weet dat ik sterk genoeg ben om de strijd te kunnen winnen en daar ga ik ook voor. We willen onszelf ontwikkelen als team en concurrentie hoort daarbij. Dat houdt het allemaal scherp en we zien ook dat we daardoor gemakkelijker wedstrijden winnen."

Die reeks overwinningen moet volgens Boëtius een vervolg kunnen krijgen in de volgende Europa League-wedstrijd tegen bekerhouder Sevilla in De Kuip.

"Ze zijn sterk, maar we hebben bewezen dat wij dat ook zijn. We hoeven niet te vrezen als Sevilla komt. Het was eerst geen doel om te overwinteren, maar nu moeten we er gewoon voor gaan."

El Ahmadi: 'Zo kunnen we thuis ook van Sevilla winnen'