Ronald Koeman heeft afgelopen week met zijn ploeg besproken hoe het met de nieuwe verwachtingen om moet gaan. Southampton staat verrassend tweede in de Premier League.

"De verwachtingen zijn hoger dan aan het begin van dit seizoen", aldus de 51-jarige trainer donderdag op de persconferentie in aanloop naar het competitieduel met Leicester City.

"Men verwacht dat we zaterdag weer even drie punten pakken, maar de spelers weten ook dat elke wedstrijd in de Premier League lastig is."

Southampton won zeven van de tien gespeelde wedstrijden dit seizoen en moet alleen koploper Chelsea voor zich dulden. Koeman heeft met zijn ploeg om de tafel gezeten om de verrassende seizoensstart te bespreken.

"We hebben het er donderdag even over gehad. Ik heb mijn ploeg verteld dat we ons, ondanks de hoge verwachtingen, moeten focussen op eigen kwaliteiten en manier van spelen."

Leicester City

Komende zaterdag wacht de elfde speelronde in de Premier League. The Saints krijgen dan bezoek van laagvlieger Leicester City, dat op een achttiende plaats staat.

"Ze hebben misschien wat moeite met het pakken van punten, maar ze hadden ook meer verdiend. Het is een lastige ploeg om tegen te spelen."

Het stadion zal voor de eerste keer dit seizoen compleet zijn uitverkocht. "Dat betekent een hoop voor de spelers. Het is belangrijk dat we ons thuis op ons best voelen en de fans helpen ons daar elke keer weer bij."