AZ en Alex Pastoor hebben overeenstemming bereikt over de afwikkeling van zijn contract.

Dat maakten de Alkmaarders donderdag bekend op de clubwebsite.

AZ ontsloeg Pastoor bijna twee maanden geleden vanwege een 'integriteitskwestie'. De club zou de 48-jarige trainer hebben verweten gevoelige informatie te lekken naar De Telegraaf.

Pastoor zou eigenlijk de opvolger worden van Marco van Basten, die wegens hartkloppingen niet meer in de functie van hoofdtrainer wilde werken. Niet veel later besloot AZ de samenwerking met Pastoor te beëindigen. 

In eerste instantie ging de oud-trainer van NEC niet akkoord met een vertrek uit Alkmaar, maar beide partijen hebben elkaar alsnog gevonden.

Onjuiste verwijten

Belangenvereniging VVCS is tevreden met de regeling die beide partijen hebben getroffen. ''AZ heeft getracht een onderbouwing te construeren om afscheid te kunnen nemen van Pastoor", aldus directeur Louis Everard. 

"Dit resulteerde in de nodige niet onderbouwde, onjuiste en inconsequente verwijten, welke nadien werden teruggenomen. Alex acht zich door de regeling grotendeels gerehabiliteerd en meent dat het nu tijd is om de draad op te pakken en naar de toekomst te kijken."

Momenteel is John van den Brom hoofdtrainer bij AZ, met Van Basten als assistent. 

Chronologie: De ontwikkelingen bij AZ