Chris Froome zou toch hebben besloten om komend seizoen deel te nemen aan de Tour de France.

De 29-jarige renner van Team Sky zal daarnaast in augustus en september ook zijn opwachting maken in de Ronde van Spanje, zo meldt L'Equipe.

Ruim twee weken geleden liet Froome nog doorschemeren te gaan voor de dubbel Giro/Vuelta en de Ronde van Frankrijk te laten schieten.

In de Tour is er volgend jaar geen lange individuele tijdrit, het onderdeel waarop Froome vaak veel tijd pakt op zijn concurrenten. In de Ronde van Italië staat er wél een lange chronorace op het programma. 

De Sky-kopman zou bij nader inzien een optreden in de Giro toch niet zien zitten. Hij vreest het effect van slechte weersomstandigheden op zijn conditie; de Tourwinnaar van 2013 kampt met astma en allergieën.

Vuelta-parcours

Afgelopen week zou Froome van Vuelta-baas Javier Guillen te horen hebben gekregen dat er in de laatste week van de Ronde van Spanje een lange individuele tijdrit op het programma staat. Pas in januari wordt het Vuelta-parcours bekendgemaakt.

Froome eindigde afgelopen seizoen als tweede in de Vuelta achter Alberto Contador. In de Tour de France moest hij de strijd na enkele dagen staken na een valpartij.

In de Vuelta komt Froome in elk geval niet Contador tegen. De renner van Tinkoff-Saxo mikt op de dubbel Giro/Tour en slaat de Ronde van Spanje over.