Toto Wolff en Christian Horner, de teambazen van Mercedes en Red Bull Racing, adviseren de kleinere teams om geen radicale acties te ondernemen in hun strijd voor een andere inkomstenverdeling in de Formule 1.

De teambazen van Sauber, Force India en Lotus belegden afgelopen week rond de Grand Prix van de Verenigde Staten een persconferentie, waarin ze benadrukten dat de financiën eerlijker moeten worden verdeeld.

Er waren zelfs geruchten over een boycot.

Marussia en Caterham konden als gevolg van financiële problemen niet deelnemen aan de race in Austin. Beide renstallen, die ook komend weekeinde in Brazilië ontbreken, staan onder curatele.

"Van stakingen ben ik geen voorstander", laat Wolff weten aan Autosport.com. "Ik ben al vaak genoeg gestrand door stakingen van Lufthansa en Air France. Het zou heel slecht zijn voor de Formule 1 en het zou kleinere teams echt niet helpen."

Dialoog

Wolff roept op tot een dialoog. "We moeten met z'n allen om tafel gaan om de lucht te klaren. Vervolgens moeten we in discussie met degene die de commerciële rechten beheert."

Ook volgens Horner lost een staking niets op. "Teams zijn er om te strijden. Force India bijvoorbeeld probeert McLaren af te troeven. Dan helpt het niet als je achterblijft in de garage. Het is helemaal verkeerd om de publiciteit te zoeken."

"We moeten ons als sport focussen op wat we hebben gezien tijdens de Grand Prix in de Verenigde Staten. Dat was een mooie race, met veel nek-aan-nekgevechten. Al die politieke zaken moeten achter gesloten deuren worden afgehandeld."

Teams pleiten voor veranderingen in Formule 1