Jorrit Hendrix wacht donderdagavond met PSV een flinke klus in de Europa League tegen Panathinaikos. De jonge middenvelder kijkt uit naar de sfeer in het stadion in Athene.

"Ik heb nooit eerder in Griekenland gespeeld”, vertelt Hendrix tegen NU.nl. "Ik vermoed dat het behoorlijk luidruchtig wordt. Mooi om in die sfeer een wedstrijd te spelen, maar hopelijk spelen we het stadion uiteindelijk wel stil."

De kans is groot dat de 19-jarige Hendrix in Athene in de basis zal staan, ondanks veel concurrentie op het middenveld. Zondag tegen Heracles Almelo zal hij wel moeten toekijken, omdat hij zaterdag tegen ADO Den Haag met twee keer geel van het veld werd gestuurd.

"Voor zondag tegen Heracles maak ik de keuze er niet moeilijker op voor de trainer. Hopelijk ben ik door mijn schorsing mijn plek niet langer kwijt. Wat dat betreft is het lekker dat ik tegen Panathinaikos wel gewoon mee mag doen. Hopelijk kan ik me meteen herstellen."

Concurrentie

Tegen ADO Den Haag vormde Hendrix met Andres Guardado en Georginio Wijnaldum de middenlinie van de Eindhovenaren. Adam Maher zat daardoor op de bank, terwijl de herstelde Stijn Schaars maandag zijn rentree maakte bij Jong PSV.

"Ja, en Oscar Hiljemark is er na de winterstop ook weer bij. De concurrentie is moordend. Maar als iedereen daar op de goede manier mee omgaat, geen bombarie maakt, word je er alleen maar beter van als ploeg. Misschien maakt het mij onbewust ook wel scherper."

Lees hier een uitgebreid interview met Hendrix waarin hij dieper ingaat op de concurrentiestrijd bij PSV, de professionalisering van de jeugdopleiding in Eindhoven, de interesse van Ajax en het overlijden van zijn vader