De Amerikaanse profhonkballer Alex Rodriguez heeft in januari toch bekend dat hij doping heeft gebruikt, ondanks dat hij daarvoor en daarna publiekelijk altijd zijn onschuld heeft volgehouden.

Volgens uitvoerige berichtgeving woensdag in de Miami Herald heeft de 39-jarige vedette van New York Yankees tegenover de federale politie toegegeven dat hij verboden middelen heeft gebruikt.

Hij sprak begin dit jaar tegen de autoriteiten over zijn illegale praktijken, waarbij hij onder meer groeihormonen in zijn buik injecteerde. De Miami Herald heeft de hand gelegd op een samenvatting van het onderzoeksrapport en citeert daaruit enkele passages.

Rodriguez heeft altijd publiekelijk volgehouden dat hij geen klant was bij een beruchte kliniek in Miami die (top)sporters van tal van verboden producten voorzag. Tijdens zijn verhoor zou hij hebben toegegeven dat hij tegen betaling daar wel degelijk verbannen stimulerende middelen had gekocht.

De derde honkman, met 654 homeruns de nummer vijf op de eeuwige ranglijst, is al bestraft voor dit dopinggebruik. Hij moest het hele vorige seizoen missen na een schorsing van Major League Baseball.

Rodriguez werd eind vorige maand, na het einde van de World Series, weer in de selectie van de Yankees opgenomen, waar hij nog drie jaar onder contract staat. De routinier zal normaal gesproken niet opnieuw worden bestraft.