Elvis Manu gaat zijn komende zomer aflopende contract bij Feyenoord verlengen. De 21-jarige aanvaller zal 'op korte termijn' een handtekening zetten onder een verbintenis tot medio 2017.

Dat meldt Feyenoord woensdag op de website.

Manu stelde aan het begin van het seizoen al dat hij hoopte op een nieuwe verbintenis en door zijn goede spel deze jaargang is hij in dat doel geslaagd.

"Voor mij is altijd duidelijk geweest dat ik bij Feyenoord wil blijven en hier wil slagen", zegt de linksbuiten uit de eigen opleiding. "Ik denk dat ik mijn contractverlenging de afgelopen maanden zelf heb afgedwongen. Een jaar geleden wist bij wijze van spreken niemand wie ik was."

"Ik ben blij dat alles nu helemaal achter de rug is en ik me weer helemaal op het voetbal kan concentreren."

Technisch directeur Martin van Geel reageert ook verheugd. "Elvis is dit seizoen al meerdere keren heel belangrijk voor ons geweest en we hopen dat hij dat de komende jaren nog vele malen opnieuw zal zijn."

Uitgeleend

Manu speelt sinds de D2 voor Feyenoord. In februari van 2012 maakt hij zijn officiële debuut in de hoofdmacht. Daarna werd de jeugdinternational twee keer uitgeleend; in de jaargang 2012/2013 aan Excelsior en vorig seizoen na de winterstop aan SC Cambuur.

Deze jaargang begon Manu onder de nieuwe coach Fred Rutten aan de voorbereiding als volwaardig lid van de Feyenoord-selectie. Hij miste afgelopen zaterdag het duel met PEC Zwolle vanwege een lichte liesblessure, maar verder speelde de vleugelspeler in alle competitiewedstrijden.

Manu, die donderdag weer kan spelen in het Europa League-duel met HNK Rijeka, scoorde twee keer in de eredivisie en was in Europa belangrijk met de winnende goals tegen Zorya Luhansk en Standard Luik.

Feyenoord kan Immers en Manu inzetten tegen Rijeka