Hoewel de Formule 1-teams Caterham en Marussia onder curatele staan en daarmee op de rand van een faillissement, hebben beide teams zich toch ingeschreven voor het wereldkampioenschap van 2015.

De internationale automobielfederatie FIA bracht woensdag de voorlopige deelnemerslijst naar buiten en daarop prijken de namen van elf teams.

Marussia is wel onder een andere naam ingeschreven, te weten Manor F1. Dat is de naam van het Formule 3-team waaruit de Russische renstal is voortgekomen.

Alle teams schrijven twee bolides in, zodat het startveld normaal gesproken ook in 2015 uit 22 auto's bestaat. Er werd de laatste maanden voorzichtig gesproken over het idee om de teams elk drie auto's in te laten schrijven

De renstal van McLaren verandert deels van naam door het contract met motorleverancier Honda en staat ingeschreven als McLaren Honda

Caterham en Marussia ontbraken vanwege de financiële problemen afgelopen weekeinde bij de Grand Prix van de Verenigde Staten. Bewindvoerders zijn naarstig op zoek naar nieuwe investeerders of kopers.