Feyenoord kan donderdagavond in het Europa League-duel met HNK Rijeka in De Kuip beschikken over Lex Immers en Elvis Manu.

Beide spelers trainden woensdag volledig mee in de aanloop naar de vierde groepswedstrijd.

Afgelopen weekeinde was zowel Immers als Manu niet inzetbaar in het competitieduel met PEC Zwolle (2-0 winst). Laatstgenoemde had liesklachten, terwijl Immers kampte met een lichte hamstringblessure.

Feyenoord moet het tegen het Kroatische Rijeka wel stellen zonder Joris Mathijsen, die nog niet hersteld is van zijn kuitblessure.

Coach Fred Rutten zit zo weer wat ruimer in de keuzes, maar hij wil niet spreken van een luxeprobleem. "Ik laat het woord probleem in zo'n geval graag achterwege. Het is voor mij een luxe en een heel prettig gevoel om in deze fase van het seizoen bijna iedereen aan dek te hebben.''

Revanche

Een kleine twee weken geleden verloren de Rotterdammers de heenwedstrijd tegen Rijeka met 3-1. Daardoor zakte Feyenoord naar de laatste plaats in poule G met drie punten.

Rutten is op zoek naar revanche. "We spelen thuis en willen niet verder achteropraken in de groep. Daarom telt voor ons alleen een overwinning.

Volgens de coach moet zijn ploeg sowieso gebruik kunnen maken van het thuisvoordeel. "Ik zei vroeger als trainer van de tegenstander al dat de De Kuip een mythe is, waar de supporters een belangrijk aandeel kunnen hebben in het resultaat."

"Ik vind het heel prettig om de geweldige sfeer in dit stadion nu van de positieve kant te ervaren. De wijze waarop zij altijd achter ons staan, geeft mij een heel goed gevoel.''

Het duel tussen Feyenoord en Rijeka begint donderdagavond om 21.05 uur.

Bekijk het programma en de standen in de Europa League