Johnny Hoogerland heeft ruim drie jaar na zijn zware valpartij in de Tour de France, waarbij hij in het prikkeldraad belandde, een schadevergoeding gekregen.

Dat zegt de 31-jarige Zeeuw tegen Helden Online.

"Het heeft heel lang geduurd, maar ik ben blij dat het allemaal achter de rug is. Ik heb begrepen dat verzekeringskwesties vaak nog veel langer duren. Het doet er niet toe, het is nu opgelost."

Hoogerland maakte in de negende etappe van de Tour 2011 deel uit van een kopgroep van vijf renners waar de uiteindelijke ritwinnaar (Luis Leon Sanchez) uit voort kwam. 

De renner van toen nog Vacansoleil kon niet meedoen om de ritzege omdat hij in het prikkeldraad vloog na een onbezonnen actie van een volgwagen.

Wat volgde was een jarenlange juridische strijd. Daaraan is een einde gekomen omdat Hoogerland een schikking heeft getroffen met het bedrijf waarbij de auto die verantwoordelijk was voor het ongeluk is verzekerd.

Streep

"Dat geld interesseert me niet. Ik ben gewoon blij dat ik er een streep onder kan zetten", meldt Hoogerland.

"Het is niet zo dat ik steeds verzekeringsbrieven thuis kreeg of zo, maar eens in de zoveel tijd werd ik er toch mee geconfronteerd, bijvoorbeeld als mensen of de media ernaar vroegen. Zo was ik onbewust toch geregeld met de zaak bezig. Dat is nu gelukkig klaar."

Hoogerland koerste afgelopen seizoen voor het Italiaanse Androni-Giocattoli en zal komend jaar uitkomen voor Roompot Orange Cycling, de formatie van Erik Breukink en Michael Boogerd.