Bondscoach Guus Hiddink sprak afgelopen week in Manchester met aanvoerder Robin van Persie over de situatie bij het Nederlands elftal.

Dat zegt de aanvaller van Manchester United woensdag in het AD.

Van Persie en Hiddink spraken over de situatie waarin Oranje verkeert. Nederland ging afgelopen maand onderuit tegen IJsland in de EK-voorronde nadat eerder al van Tsjechië werd verloren en pas in de slotfase werd afgerekend met Kazachstan.

"Het was een goed, openhartig en ook eerlijk gesprek", meldt Van Persie. "Met open vizier hebben we allebei onze visie op de situatie gegeven. Het was kritisch, maar dat moet ook."

Volgens Van Persie gaat de bondscoach ook om tafel met andere internationals. "Iedereen is er bij ons van overtuigd dat het anders en beter moet."

De aanvoerder hield een goed gevoel over aan het gesprek. "De bondscoach heeft duidelijk aangegeven wat hij anders wil zien, en beter. Daar sprak een enorme drive uit, vond ik. Hij was scherp, hard soms, ook naar mij toe. Maar dat moet ook."

Huntelaar

Van Persie had na de interland tegen IJsland nog contact met Klaas-Jan Huntelaar over hun ruzie tijdens het duel met Kazachstan.

Huntelaar maakte toen non-verbaal zijn ongenoegen kenbaar nadat Van Persie weigerde een bal af te spelen, waarop de aanvoerder een handgebaar maakte in de richting van de Achterhoeker.

"We zijn allebei winnaars, maar we hebben ook respect voor elkaar als voetballer. Geloof het of niet, dat is gewoon écht zo", zegt Van Persie.

Hiddink maakt vrijdag zijn selectie bekend voor de oefeninterland tegen Mexico (12 november) en de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Letland (16 november).

Beide interlands worden in de Amsterdam Arena gespeeld.