Wesley Sneijder van Galatasaray wilde dinsdagavond na de verloren uitwedstrijd tegen Borussia Dortmund (4-1) voor de Champions League graag wat rechtzetten.

"Er gaan allerlei wilde verhalen de ronde, maar het is allemaal onzin", zei de international tegen de NOS. "Ik ben tevreden bij de club, ik heb geen intentie om te vertrekken."

Sneijder moest afgelopen vrijdag bij zijn Turkse club op de bank beginnen. Die reservebeurt zou onder meer een gevolg zijn van een salarisconflict met het momenteel armlastige Galatasaray.

Bovendien moest de oud-speler van Ajax, Real Madrid en Internazionale plotseling met het tweede elftal trainen.

"Als ik wat met de club te bespreken heb, houd ik dat intern. Daar treed ik niet mee naar buiten en ik ga ook niet verbaal om mij heen slaan. Zo ben ik niet. Ik kreeg vrijdag gewoon rust, niet zo gek als je al zo'n 20 tot 25 wedstrijden dit seizoen hebt gespeeld."

Salarisconflict

De Nederlandse spelmaker accepteerde als enige speler van 'Cim Bom Bom' geen uitstel van betaling tot januari en eiste direct zijn salaris op.

"We hebben in eerdere situaties steeds meegedacht, maar nu heeft Wesley zijn geld opgeëist en gekregen, als enige speler", stelde zijn zaakwaarnemer Guido Albers, die een winterse transfer niet uitsloot.

"Als de eerlijke boodschap van de nieuwe machthebbers is: we willen of we kunnen niks meer door de financiële situatie en we hebben een transfer van Sneijder nodig voor het geld, dan even goede vrienden. Dan weet iedereen waar hij aan toe is."

Sneijder was in Dortmund gewoon weer basisspeler. "We hebben kinderlijke fouten gemaakt en die moeten eruit", aldus de middenvelder. "Maar Borussia is gewoon te groot voor ons. We moeten ons concentreren op de Turkse competitie."

Dortmund verder na winst tegen Sneijder