Luis Suarez zal woensdagavond niet juichen als hij voor FC Barcelona scoort tegen zijn oude club Ajax in de Champions League.

"Nee, ik heb te veel respect voor Ajax. Al ben ik natuurlijk wel blij om mijn eerste goal voor Barcelona te maken", aldus de Uruguayaan op een persconferentie.

De aanvaller herhaalde een dag voor de ontmoeting in de Arena zijn wens om ooit terug te keren in het shirt van Ajax.

"Dankzij Ajax is mijn droom om in de Champions League te spelen werkelijkheid geworden. Ik ben de club immens dankbaar. Als de mogelijkheid er is om hier weer te spelen, zal ik die zeker aangrijpen."

Dankbaar

Suarez verloor zijn eerste twee duels na zijn schorsing van vier maanden wegens het bijtincident op het WK. Aartsrivaal Real Madrid en Celta de Vigo waren te sterk.

"We doen er alles aan om het tij te keren, al is het natuurlijk niet leuk. Persoonlijk moet ik de moeilijke periode van die schorsing achter me laten. Dat is onderdeel van het verleden. Iedereen weet dat ik ontzettend dankbaar ben dat ik weer mag voetballen."

De 27-jarige Suarez komt geen bekenden meer tegen uit zijn periode bij Ajax. Hij verruilde de Amsterdams club begin 2011 voor Liverpool. "Ik ken geen spelers meer, er is niemand meer over. Ik heb nog wel een aantal weken met de trainer gewerkt en daar bewaar ik mooie herinneringen aan."

Messi

Eerder op de dag liet Suarez in Spaanse media weten het opvallend te vinden dat hij in tegenstelling tot 23 andere spelers niet is genomineerd voor de Gouden Bal. Hij laat er geen twijfel over bestaan wie volgens hem de wereldvoetballer van het jaar is.

"Voor mij bestaat er geen enkele twijfel. Lionel Messi is de beste ter wereld en het is een eer om met hem op het veld te staan. Ik kan nog veel van hem leren, maar hij ook van mij, haha", sloot Suarez af met een knipoog.

Luis Enrique verwacht 'moedig en dapper' Ajax tegen Barcelona