Team Corendon kiest er toch voor om zijn schaatsers Koen Verweij, Marrit Leenstra en Marije Joling deel te laten nemen aan de eerste twee World Cups in Azië.

Coach Jan van Veen stelde voor het begin van het schaatsseizoen dat hij niet wist of het verstandig was om in november naar het Japanse Obihiro en het Zuid-Koreaanse Seoul af te reizen.

Verweij, Leenstra en Joling plaatsten zich afgelopen weekend bij de NK afstanden echter voor de World Cups en lieten al doorschemeren dat zij graag wilden gaan rijden. Na overleg op dinsdag is de knoop doorgehakt, zo meldt Team Corendon in een persbericht.

"De ploeg geeft de voorkeur aan het rijden van deze internationale wedstrijden, boven het inlassen van een trainingsblok in deze zelfde periode", zo luidt de verklaring.

Verweij mag starten op de 1000, 1500 en 5000 meter. Leenstra plaatste zich op de 1000 en 1500 meter en Joling rijdt de 1500 en 3000 meter. Jan Blokhuijsen kwalificeerde zich door een slecht NK niet voor de wereldbekers.

Clafis

Voor het begin van het seizoen was er aardig wat te doen in de schaatswereld over de eerste World Cups, omdat deze door de verre reis zwaar zouden zijn met het oog op de rest van het seizoen.

Uiteindelijk zullen alleen de schaatsers van Team Clafis van coach Jillert Anema in Nederland blijven.

De eerste wereldbeker van het seizoen is van 14 tot en met 16 november in Obihiro. Van 21 tot en met 23 november zijn de schaatsers in Seoul.