Het verblijf van Chris Horner bij Lampre-Merida heeft maar één jaar geduurd. De Italiaanse wielerploeg heeft afscheid genomen van de 43-jarige Amerikaan.

Lampre-Merida bedankt Horner dinsdag op de eigen website voor alle inspanningen.

"Het zou geweldig zijn geweest voor het team en voor Chris als we elkaar eerder in zijn carrière waren tegengekomen, zodat we een langere relatie hadden kunnen hebben", schrijft het team.

De winnaar van de Ronde van Spanje van 2013 heeft al aangekondigd dat hij ook volgend jaar deel uit wil maken van het peloton. Hij hoopte op een aanbieding van Lampre, maar zal nu dus op zoek moeten naar een nieuwe ploeg.

In september sprak de Amerikaan al zijn zorgen uit. "Het liefst wil ik nog twee jaar doorgaan, maar dat kan weleens moeilijk worden door mijn leeftijd. Niemand heeft interesse in een oudere renner."

Ongelukkig

Horner kende een zeer ongelukkig seizoen. Hij kwam zwaar ten val toen hij in training was voor de Giro d'Italia en mocht zijn titel niet verdedigen in de Vuelta omdat hij een te laag cortisolgehalte in zijn lichaam had.

Daarmee voldeed hij niet aan de antidopingvoorwaarden van de Mouvement Pour un Cyclisme Crédible (MPCC) waar Lampre bij is aangesloten.

De voormalig renner van onder meer Radioshack en Astana stond wel aan de start van de Tour de France en werd zeventiende in het klassement.

Overzicht: De belangrijkste wielertransfers