De noodlijdende teams in de Formule 1 kunnen een helpende hand verwachten van CVC Capital Partners, de investeerder die de meerderheid van de aandelen van de koningsklasse in de autosport bezit.

Volgens The Guardian is het bedrijf bereid 100 miljoen pond (127 miljoen euro) extra te verstrekken aan de kleine teams, die vechten voor hun voortbestaan.

"Ik weet dat CVC en Formule 1-baas Bernie Ecclestone naar dit voorstel kijken'', zegt Gérard Lopez, de eigenaar van Lotus, in de de Britse krant.

De renstallen van Caterham en Marussia zijn zo goed als failliet en staan onder curatele. Beide teams ontbraken ook afgelopen weekeinde bij de Grand Prix van de Verenigde Staten. Lotus, Sauber en Force India verkeren eveneens in geldnood.

De teambazen van deze renstallen overwegen nog altijd de laatste race van dit jaar, de Grand Prix van Abu Dhabi, te boycotten als er niet snel een oplossing komt over een eerlijker verdeling van de vele miljoenen die de Formule 1 binnenstromen.

Hulp nodig

De kleinere teams klagen vooral over het feit dat topteams als Mercedes, Ferrari, Red Bull en McLaren veel meer geld krijgen uit de prijzenpot, terwijl de budgetten van de kleine teams door de stijgende kosten voor de motoren en teruglopende sponsorinkomsten verre van toereikend zijn.

"We praten dan ook over een basisbedrag dat de kleine teams krijgen, zodat ze een fatsoenlijk budget hebben om mee te werken'', aldus Lopez, die zich al langer stoort aan de enorme bedragen die sommige teams spenderen in de Formule 1.

De Luxemburger hoopt dat CVC nog voor de komende Grand Prix van Brazilië met het voorstel komt en dat de grote teams ermee instemmen.

"Als je het extra geld verdeelt over de kleine teams, praten we niet over enorme bedragen. Maar alle teams moeten het er wel over eens zijn. Ik hoop dat iedereen in de sport inziet dat de kleine teams hulp nodig hebben.''