Iker Casillas wordt dinsdagavond alleen recordhouder met 144 wedstrijden in de Champions League wanneer hij speelt tegen Liverpool. Er zullen nog wel wat duels bijkomen, want de 33-jarige keeper is nog lang niet van plan te stoppen bij Real Madrid.

"Ik voel me fit en sterk. Ik denk dat ik voor Real kan spelen totdat ik veertig ben", zegt Casillas in een interview met The Guardian.

"Een keeper die voor zichzelf zorgt kan in ieder geval tot zijn 38e spelen. Ik zag Faryd Mondragon laatst, hij speelde nog op zijn 43e. Als je hoofd en lichaam in orde zijn, en als je gelukkig bent, dan kun je het voor elkaar krijgen."

De 157-voudig international, die 'in ieder geval' tot het EK van 2016 voor het Spaanse elftal wil blijven uitkomen, is niet van plan de enige club die hij diende ooit te verlaten.

"Er is nooit een kans geweest om Real te verlaten, omdat ik er nooit over heb nagedacht. Ik begon hier en ik wil hier ook eindigen."

Onzeker

'San Iker' heeft niet de makkelijkste twee jaar uit zijn loopbaan achter de rug, met een rotatiesysteem tussen hem en Diego Lopez en een slecht WK. Dit seizoen is hij eerste keus onder de lat bij Real, maar de doelman werd al wel een aantal keer uitgefloten bij thuiswedstrijden.

"Als keeper heb je meer tijd en hoor je meer van het publiek", aldus Casillas. "Er zijn wat onzekere momenten geweest vanwege alles wat er is gebeurd, maar ik denk altijd aan de steun die de mensen mij gegeven hebben."

"Ik begrijp dat sommige fans anders denken, maar het is mijn taak om zelfvertrouwen te krijgen door goed te spelen. En ik ben ervan overtuigd dat alles weer terug zal gaan naar hoe het was door mijn houding en kwaliteiten."

Geweldig duel

Casillas heeft bovendien nog genoeg doelen voor de rest van zijn carrière. Vorig seizoen won hij voor de derde keer de Champions League, de eerste keer dat Real het belangrijkste clubtoernooi won sinds 2002 en de tiende keer in totaal.

"We hebben tien jaar moeten wachten op de tiende, nu denken we aan de elfde. We hebben er het team voor dus waarom niet?"

'De Koninklijke' neemt het dinsdagavond om 20.45 thuis op tegen Liverpool in de vierde groepswedstrijd. Bij een zege is de titelhouder al zeker van de volgende ronde.

Casillas, die in 2000 als 19-jarige al een Champions League-finale won, zal normaal gesproken zijn 144e duel in het miljoenenbal spelen, waarmee hij alleen recordhouder wordt. Twee weken geleden evenaarde de goalie in Liverpool het aantal van Xavi, die woensdag nog met FC Barcelona in actie kan komen tegen Ajax.

Real won twee weken geleden op Anfield met 3-0 van 'The Reds', maar Casillas verwacht dat de return een lastige wedstrijd wordt. "Het is nooit makkelijk tegen Engelse clubs. Liverpool moet winnen, dus het zal een geweldig duel worden."

Overzicht: Situatie in de Champions League | Bekijk het programma van de Champions League | Bale kan dinsdag rentree maken tegen Liverpool