NOORDWIJK - Bondscoach Marco van Basten mist vrijdagavond tijdens de oefeninterland tegen Liechtenstein vijf spelers. De geblesseerde Kevin Hofland, Johnny Heitinga, Giovanni van Bronckhorst, Nigel de Jong en Romeo Castelen moeten de wedstrijd in de Galgenwaard aan zich voorbij laten gaan. Het is nog niet duidelijk of ze op tijd fit zijn voor de eerste WK-kwalificatiewedstrijd van Oranje woensdagavond tegen Tsjechië.

Bekijk video: Modem/ Breedband

De bedoeling is dat het geblesseerde vijftal, net als de overige achttien geselecteerde internationals, vrijdagochtend een training in Katwijk afwerkt. Na overleg met de medische staf bepaalt Marco van Basten zaterdag met welke spelers hij het trainingskamp voor het duel met de Tsjechen hervat. De selectie telt dan geen 23 maar achttien internationals.

Gezien het hoge aantal geblesseerde verdedigers, maar liefst vier in totaal, sluit Van Basten zelfs niet uit dat hij nog nieuwe spelers op moet roepen. "De blessures bij vier van mijn verdedigers baren mij inderdaad zorgen. Het is afwachten hoe snel ze herstellen. Zaterdag weten we een stuk meer."

Van der Sar

Bondscoach Marco van Basten heeft Edwin van der Sar tot tweede aanvoerder van het Nederlands elftal benoemd. De -jarige doelman treedt op als vervanger van Edgar Davids. Deze middenvelder werd al eerder als aanvoerder aangewezen.

Van der Sar heeft negentig interlands gespeeld. Alleen Frank de Boer kwam vaker voor het Nederlands elftal uit. De verdediger kwam tot 112 interlands. Van der Sar debuteerde op 7 juni 1995 in Oranje, dat toen met 1-0 verloor van Wit-Rusland.