Wesley Sneijder heeft een conflict met de clubleiding van Galatasaray. De middenvelder heeft als enige speler van de selectie geweigerd akkoord te gaan met uitstel van salarisbetaling tot januari.

Dat zegt zijn zaakwaarnemer Guido Albers tegen het AD.

De Turkse club uit Istanbul verkeert in financiële problemen en had de spelers gevraagd de salarisbetaling tijdelijk op te schorten.

Sneijder weigerde en zat vrijdag vervolgens op de bank tijdens de competitiewedstrijd tegen Kasimpasa. Ook moest hij vorige week plotseling met het tweede team trainen.

Het was niet de eerste keer dat Galatasaray de spelers vroeg om uitstel van salaris. "We hebben in eerdere situaties steeds meegedacht, maar nu heeft Wesley zijn geld opgeëist en gekregen, als enige speler", stelt Albers.

"Voor Turkse jongens zal het moeilijk zijn om tegen de club op te staan, maar een buitenlander kan wel eens een statement maken. Als speler wil je niet steeds speelbal zijn van de club. Maar als je zo je nek uitsteekt, weet je dat er kan gebeuren wat er nu gebeurt", aldus Albers.

Transfer

De zaakwaarnemer wil volgende week duidelijkheid van de club. Hij sluit een transfer van Sneijder in de winter niet uit.

"Als de eerlijke boodschap van de nieuwe machthebbers is: we willen of we kunnen niks meer door de financiele situatie en we hebben een transfer van Sneijder nodig voor het geld, dan even goede vrienden. Dan weet iedereen waar hij aan toe is."

Sneijder heeft nog een contract bij Galatasaray tot medio 2016. De ploeg van coach Cesare Prandelli speelt dinsdagavond in de Champions League tegen Borussia Dortmund.