Stijn Schaars heeft maandagavond na lang blessureleed zijn rentree gemaakt bij Jong PSV. De middenvelder speelde de eerste helft in het Jupiler League-duel met VVV-Venlo (2-2).

De 21-voudig international werd in mei in de Verenigde Staten geopereerd aan zijn linkerknie en speelde daarna nog geen minuut.

Schaars miste door zijn blessure onder meer het WK van afgelopen zomer in Brazilië. De linkspoot werd in de rust vervangen door Abel Tamata, een andere PSV'er die lang aan de kant stond. Tamata liep begin september een gebroken middenvoetsbeentje op.

De beloftenploeg leek op De Herdgang te winnen, maar incasseerde in de slotfase de gelijkmaker.

De Limburgers namen nog wel de voorsprong in Eindhoven, maar Farshad Noor en Aleksandar Boljevic bogen de stand om. In de negentigste minuut bezorgde Abdelaziz Khalouta de bezoekers uit Venlo alsnog een punt.

Volendam

FC Volendam liet twee punten laten liggen in de wedstrijd tegen Jong FC Twente. Het duel in Enschede eindigde in 3-3. Daar mocht de club uit het vissersdorp niet eens over mopperen, aangezien de ploeg van trainer Hans de Koning twee keer terugkwam van een achterstand.

Binnen het kwartier stond Twente al voor door doelpunten van Derre Kwee en Felitciano Zschusschen. Henk Veerman en Kevin Brands herstelden vervolgens nog voor rust het evenwicht.

Vlak na rust bracht Zschusschen de thuisploeg andermaal op voorsprong. Veerman redde halverwege de tweede helft een punt voor Volendam.

Door de remise verzuimde Volendam de derde plek in de Jupiler League weer over te nemen van FC Eindhoven. Volendam heeft 26 punten na twaalf duels, één minder dan Eindhoven. De koplopers NEC en Roda JC hebben 31 punten.

Bekijk de stand in de Jupiler League

Schaars richt zich voorlopig op Jong PSV: 'Focus op herstel'