PSV krijgt een nieuwe grasmat. Dat heeft de directie van de koploper van de eredivisie besloten.

De eerstvolgende thuiswedstrijd van de Eindhovenaren is pas op 30 november tegen Feyenoord, waardoor er nu bijna vier weken tijd is om het veld grondig aan te pakken.

Het veld in het Philips Stadion was de afgelopen weken herhaaldelijk onderwerp van gesprek, omdat veel spelers alle kanten op gleden. Dat leverde af en toe gevaarlijke situaties op.

"Zaterdagavond laat hebben we na afloop van PSV - ADO Den Haag (1-0) met directie, staf en firma Agterberg overleg gehad. We hebben samen vastgesteld dat dit de juiste maatregel is", aldus technisch manager Marcel Brands. "Veiligheid staat voorop. Daarom moet er een perfecte mat in het Philips Stadion liggen."

Naast het laten leggen van een nieuwe mat heeft PSV ook opdracht gegeven tot een uitgebreid bodemonderzoek. Brands hoopt daarmee dat problemen in de toekomst kunnen worden voorkomen.

Daarnaast wil de Eindhovense club weer een van de beste velden aan de voetballers kunnen bieden. De club kreeg in het verleden al meerdere keren de prijs voor het beste veld in de eredivisie. "Bij PSV hoort een mat van topkwaliteit, dat moge duidelijk zijn."