Kimi Raikkonen staat onder 'positieve druk' bij Ferrari naar aanleiding van zijn vooralsnog teleurstellende prestaties in het Formule 1-seizoen.

De Italiaanse renstal waakt voor overdreven reacties na de dertiende plaats van de Fin in de Grand Prix van de Verenigde Staten.

Teambaas Marco Mattiacci zegt in gesprek met Autosport.com dat Raikkonen niet direct ter discussie staat, maar beaamt dat er wel druk wordt uitgeoefend op de 35-jarige coureur die twaalfde staat in het klassement met meer dan 100 punter minder dan teamgenoot Fernando Alonso (vijfde).

"Positieve druk", benadrukt Mattiacci. "Het is belangrijk dat druk altijd positief is. We moeten nu niet overhaast gaan reageren. We weten dat hij het hele seizoen al een probleem heeft met zijn gevoel met de wagen. Maar wij zijn een team en hij is onze coureur, dus hier moeten we aan werken", aldus de Italiaan.

Raikkonen baalt van de situatie waarin hij zich bevindt, maar hoopt nog altijd dat er een oplossing gevonden kan worden. "Dat is niet erg makkelijk. We blijven het proberen, maar lopen steeds tegen hetzelfde probleem aan."

"In sommige races gaat het wat beter, maar meestal is het hetzelfde verhaal. Het is wel wat frustrerend", geeft de Fin toe. "Maar zo gaan die dingen en we moeten er het beste van zien te maken."