Zlatan Ibrahimovic maakt ondanks zijn hielblessure 'gewoon' deel uit van de Zweedse selectie. John Guidetti is bijna drie jaar na zijn eerste en enige interland ook weer opgeroepen door bondscoach Erik Hamren.

Ibrahimovic staat sinds de ontmoeting van Paris Saint-Germain met Olympique Lyon van 21 september aan de kant met een kwetsuur aan zijn linkerhiel, maar staat volgens zijn trainer Laurent Blanc aan de vooravond van zijn rentree.

Voor de vorige twee interlands van Zweden werd de 33-jarige aanvaller ook al opgeroepen, maar toen kwam de voormalig Ajacied niet in actie. Het meespelen van de aanvoerder is in het EK-kwalificatieduel met Montenegro en de oefenwedstrijd tegen Frankrijk echter ook nog hoogst onzeker.

"Zlatan is positief over zijn herstel", verklaart Hamren zijn keuze. "Ik hoop dat hij deze week kan trainen en speeltijd krijgt bij PSG, voordat we tegen Montenegro moeten aantreden." Zweden treedt op zaterdag 15 november in Podgorica aan tegen het Balkanland.

Guidetti

Oud-Feyenoorder Guidetti behoort voor het eerst sinds zijn debuut ook weer tot de A-selectie van het Scandinavische land. De spits heeft zich na veel blessureleed en twee teleurstellende seizoenen weer in de kijker gespeeld in dienst van Celtic.

De 22-jarige Guidetti trof namens 'The Bhoys' al vijf keer doel in de Schotse Premiership en verdiende zo zijn eerste uitverkiezing sinds hij in februari 2012 als speler van de Rotterdammers in mocht vallen in het vriendschappelijke treffen met Kroatië.

Kristoffer Nordfeldt, doelman van sc Heerenveen, behoort eveneens tot het keurkorps van Hamren. Dat geldt ook voor oud-eredivisiespelers Andreas Isaksson, Andreas Granqvist, Pontus Wernbloom en Marcus Berg.