Guyon Fernandez gaat vanaf woensdag meetrainen bij Excelsior. De 28-jarige spits heeft nog altijd geen nieuwe club gevonden sinds hij afgelopen zomer vertrok bij bekerwinnaar PEC Zwolle.

"Ik had zelf besloten dat ik naar het buitenland wilde, maar uiteindelijk is dat helaas niet geworden wat ik ervan had verwacht", vertelt Fernandez op de website van Excelsior.

De aanvaller, die tussen 2008 en 2011 speelde voor Excelsior en daarna onder contract stond bij Feyenoord, kwam voor negatieve verrassingen te staan.

"Ik was bijvoorbeeld in China, maar daar zien de contracten er heel anders uit dan hier, met allemaal kleine lettertjes en bepalingen."

"In Saoedi Arabië had ik al een contract getekend, maar uiteindelijk liep het allemaal anders omdat de eigenaar ineens een ander idee had. Heel jammer, maar het is niet anders. Soms is het beter om dan eieren voor je geld te kiezen."

Versterking

Excelsior, dat na elf speelrondes dertiende staat in de eredivisie, ziet in Fernandez een mogelijke versterking.

"De insteek is dat ik de komende tijd ga meetrainen en dan zien we wel wat ervan komt. Mijn belangrijkste doel is fit worden, maar wat mij betreft liggen alle opties open", zegt de aanvaller.