Hoewel hij slechts één punt overhield aan zijn eerste toppers in de Premier League blikt Manchester United-manager Louis van Gaal met een positief gevoel terug op de duels met Chelsea (1-1) en Manchester City (1-0 verlies).

"Het scheelde niet veel, we waren dicht bij goede resultaten", zegt Van Gaal in de Manchester Evening News.

"We kunnen mee met de absolute topclubs in de Premier League. Dat zag je afgelopen week tegen Chelsea en dat bleek ook zondag tegen Manchester City. We hebben het over de beste ploegen van de competitie en we deden niet voor hen onder."

Door een rode kaart van Chris Smalling speelde United zondag in het Etihad Stadium vijftig minuten lang met een man minder.

"We kunnen trots zijn op wat we hebben gepresteerd in ondertal. Het was steeds net niet, we hadden nog gelijk kunnen maken."

Ranglijst

Van Gaal wilde niet ingaan op de situatie op de ranglijst. De achterstand op koploper Chelsea bedraagt al dertien punten.

"Ik kan ook tellen, dat is niet zo moeilijk", aldus Van Gaal toen The Guardian hem confronteerde met het feit dat United de helft van het puntentotaal van Chelsea bezit.

Zaterdag neemt nummer tien Manchester United, dat in 28 seizoenen niet zo'n slechte balans had na tien duels, het op Old Trafford op tegen Crystal Palace.

Bekijk de stand in de Premier League