Lasse Schöne en Joël Veltman geloven dat Ajax er woensdagavond in de Champions League toe in staat is om voor het tweede seizoen op rij thuis van FC Barcelona te winnen.

"Vorig jaar hebben we laten zien dat er wonderen kunnen gebeuren, ook al hebben we een veel kleinere begroting", kijkt Schöne terug op de 2-1 winst van vorig seizoen.

"Clubs hoeven niet altijd spelers van 80 miljoen te halen, met ons materiaal kan het ook. Misschien moeten we maar wat beelden gaan terugkijken van die wedstrijd."

Veltman vindt vooral de instelling van Ajax belangrijk. Bij de kansloos verloren uitwedstrijd in Camp Nou hadden de Amsterdammers twee weken geleden geen schijn van kans.

"Daar durfden we totaal niet, dan krijgen we het tegen elke ploeg moeilijk. We moeten niet te snel terugspelen, lekker vooruit spelen. Daarmee kunnen we het veel tegenstanders lastig maken."

Slapjes

Ook Schöne predikt aanvallend spel in de Arena. "We moeten vroeg druk zetten zoals we vorige week tegen Go Ahead Eagles deden. Met die insteek het veld ingaan, dan staat het publiek er meteen achter en kan het een geweldige wedstrijd worden."

Frank de Boer sprak toen van de beste dertig minuten van het seizoen, maar tegen FC Dordrecht zag de trainer dat zaterdag niet terug. "Als we net zo slapjes beginnen, staan we snel met 1-0 achter. Op deze manier zijn we er niet klaar voor", uit Schöne zijn zorgen.

Van zelfoverschatting is volgens Veltman dan ook geen sprake bij de selectie van Ajax. "We wonnen vorig seizoen wel, maar zijn bij die uitwedstrijd wel met beide benen op de grond gezet. Aan de andere kant werden we vorig seizoen vooraf ook afgeschreven en wonnen we toch. Heel veel mensen zullen wel zeggen dat het een incident was, maar ik geloof erin."

Nummer drie

Ajax begint aan de confrontatie als nummer drie van groep F. Barcelona staat tweede en heeft na de eerdere nederlaag bij Paris Saint-Germain nog punten nodig om de knock-outfase te halen.

"We moeten ons op de derde plek richten, al is er altijd nog een kans", stelt Veltman. "Reëel gezien moeten we gewoon van APOEL winnen en misschien zit er nog een stuntje hier tegen Barcelona of in Parijs in.”

Suarez verheugt zich op 'speciale avond' in Arena