Heracles Almelo heeft de laatste plaats in de eredivisie verlaten. De Tukkers wonnen zondag met 3-1 bij Go Ahead Eagles. SC Cambuur bleef in Tilburg op 1-1 steken tegen Willem II en FC Groningen versloeg NAC Breda met 1-0.

Heracles boekte in Deventer pas de tweede zege van het seizoen. Go Ahead speelde bijna zeventig minuten met tien man na een rode kaart voor Deniz Turuc.

Marnix Kolder had de thuisploeg in de achtste minuut al op voorsprong gezet. Go Ahead hield lang stand met een man minder, maar in de tweede helft ging het toch mis.

Bryan Linssen was met drie treffers na rust de grote man bij Heracles. De Limburger scoorde in de 47e, 67e en 93e minuut. FC Dodrecht is nu de hekkensluiter in de eredivisie met vijf punten, Heracles heeft er eentje meer.

Armenteros

Cambuur leek door een goal van Albert Rusnak in de 73e minuut na twee wedstrijden zonder zege weer een keer drie punten te gaan pakken. Samuel Armenteros maakte in de 91e minuut echter gelijk namens Willem II.

Door het punt staat Cambuur nog steeds vijfde op de ranglijst. Willem II bezet nu de achtste plek met slechts een puntje minder dan de Friezen.

FC Groningen 

Tjaronn Chery maakte al na anderhalve minuut het enige doelpunt bij FC Groningen tegen NAC Breda, met dank aan de blunderende NAC-doelman Jelle ten Rouwelaar: 1-0. De ploeg van trainer Erwin van de Looi vond door de vijfde zege van het seizoen aansluiting bij de subtop van de eredivisie.

FC Groningen klimt naar de zevende plaats met zeventien punten uit elf wedstrijden, evenveel als SC Cambuur en PEC Zwolle. NAC Breda blijft met tien punten onderin de eredivisie bivakkeren.

Bekijk de stand in de eredivisie