Adam Maher moest zaterdagavond genoegen nemen met een plek op de reservebank in het thuisduel van PSV met ADO Den Haag (1-0), maar was daar realistisch over.

Hij was het eerste prominente slachtoffer van de moordende concurrentie op het middenveld bij PSV, omdat coach Phillip Cocu koos voor Georginio Wijnaldum, Andres Guardado en Jorrit Hendrix.

Met de rentree van aanvoerder Georginio Wijnaldum en de aanstaande rentree van routinier Stijn Schaars wordt het dringen en zullen er telkens twee spelers op de bank zitten die aanspraak maken op meer.

"Ik had erop gehoopt, ik was goed bezig. Maar ik moet de beslissing respecteren", zei Maher na afloop. "De trainer heeft tegen mij gezegd dat het geen 'passeren' is, maar 'rouleren'. Maar uiteindelijk wil je alles spelen, daarom is het jammer. We moeten door, er zijn nog genoeg wedstrijden."

Goede weg

Vorig seizoen kwam Maher na de winterstop ook op de bank terecht, maar toen maakte hij een slechte periode door. Het is voor hem daarom nu pijnlijker om gepasseerd te worden. "Vorig jaar had ik niets in te brengen. Ik was toen niet goed genoeg om te zeggen dat ik een belangrijke speler voor het team was." 

"Ik denk dat ik dit jaar goed mijn best doe en op de goede weg ben, dan is het jammer dat ik niet speel. Nu moet ik het zo goed mogelijk op de training doen om de keuze voor hem nog moeilijker te maken. Uiteindelijk ben ik blij dat we geen punten verspeeld hebben."

De kans is groot dat Maher volgende week terugkeert in het eftal van Cocu, omdat Hendrix rood kreeg tegen ADO en de wedstrijd tegen Heracles Almelo mist door een schorsing. 

"Of ik ga spelen, is aan de trainer. Schaars is dan wel terug, dus we wachten het af. Ik moet mijn best doen. Het is elke week afwachten of ik speel of niet. Je ben nooit gegarandeerd van een basisplaats. Maar ik denk dat ik goed bezig was. Het liefst word je beloond voor die prestaties."